Verkoeling met een split airco op kantoor

Nu de zomers in Nederland steeds warmer worden en een hittegolf steeds vaker voorkomt merken ook veel bedrijven dat werknemers klagen over een te warm kantoor. Een split airco kan dan uitkomst bieden. Het is een efficiënt, zuinig en zeer effectief systeem om de werkruimte op een aangename temperatuur te krijgen. In deze blog van Aircorevolutie.nl lees je meer informatie over dit type klimaatsysteem.

Wat is een Split-Airco?

Een split airco unit is een airconditioning-systeem waarbij er twee afzonderlijke delen herkenbaar zijn: een deel voor aan de gevel of op het dak welke de warmte afvoert en een deel binnenshuis welke de koeler (of soms verwarming) verzorgd. Split airco’s zijn het meest voorkomende type airco unit, omdat ze vaak de meest efficiënte oplossing zijn voor de ruimte die u wilt koelen. De capaciteit van dergelijke modellen hangt uiteraard af van het model, maar split systemen kunnen probleemloos tot 150m³ koelen.

Combineren met een split airco unit

Met een split airco unit is het mogelijk om meerdere airco units op één condenser aan te sluiten. Hiermee kunt u efficiënter koeler, of bijvoorbeeld voorbereiden op een uitbreiding van uw thuis, kantoor of extra ruimte. Uiteraard moet het deel van de split airco unit dat de warmte afvoert wel voldoende capaciteit hebben om alle apparaten te kunnen koelen; maar wanneer u dit kenbaar maakt bij uw aanvraag dan zal uw leverancier dit uiteraard verwerken in de plannen.

Wat is de capaciteit?

Capaciteit van een split airco unit geeft aan hoeveel kubieke meters het systeem kan koelen. Sommige airco units koelen maximaal 50m³, terwijl andere modellen met gemak 150m³ kunnen koelen. De capaciteit van een split airco unit hangt af van het opgenomen koelvermogen (elektriciteit), wat kan verschillen van 2kW tot 6kW. Omdat deze units veel stroom verbruiken, moet er rekening gehouden worden met het eventueel aanleggen van extra elektragroepen voor split airco units. Vaak kunt u tegen een kleine meerprijs de volledige aanleg uit laten voeren door een leverancier van airconditionings, zodat u volledig ontzorgt wordt.

AIrco systemen die kunnen verwarmen en koelen

In de hete zomermaanden kunnen split airco units uw huis of kantoor heerlijk afkoelen, zodat u in een aangename temperatuur kunt wonen, werken of slapen. Maar wist u dat airco units ook kunnen verwarmen? Hiervoor kunt u in de koude maanden het systeem ook benutten: veel airco-modellen bevatten ook een warmtepomp waarmee u uw huis, kantoor of slaapkamer eenvoudig en efficiënt kunt verwarmen.