Beleggen

Wanneer jij wat geld wilt verdienen, kun je op verschillende manieren aan de slag gaan. Beleggen is een leuke manier om geld te verdienen en je financiële vrijheid verder te laten groeien. Beleggen kan erg simpel zijn, zeker wanneer je diverse basis dingen begrijpt. Door bijvoorbeeld een korte cursus te volgen kun je veel verschillende dingen leren. Zo leer je om een portefeuille op te bouwen waarbij de focus is om een vermogen op de lange termijn op te bouwen. Ook zal je leren hoeveel rendement realistisch is per jaar. Beleggen voor beginners helpt je dan ook om op een slimme en makkelijke manier je vermogen te laten groeien. Hierbij wordt er vooral uitgegaan op de rendementen en winsten die je kunt behalen op de lange termijn. Dit omdat de winsten op de lange termijn beter te zijn te voorspellen, dan mogelijke winsten en rendementen op de korte termijn.

 Veel mogelijkheden en brokers

Wanneer je wilt gaan beginnen met beleggen en met geld verdienen is het de eerste stam om verschillende doelen te stellen. Wil jij bijvoorbeeld een mooi rendement behalen op 10 of 20 jaar, of wil je toch liever op korte termijn meer winsten behalen? Hierbij is het belangrijk om ook rekening te houden met de eventuele risico’s die je bereid bent om te nemen en wat je kunt verliezen. Wanneer je voor jezelf een goed doel hebt uitgestippeld wordt het tijd om het geld te gaan investeren. Aandelen kopen dien je altijd via een broker te doen. Er zijn veel verschillende brokers waarbij je kunt beleggen in Nederland. Een aanrader is het om te kiezen voor bijvoorbeeld deGiro aangezien zij lage kosten hebben, en daarnaast een groot aanbod hebben van veel verschillende producten. Bij de meeste brokers kun je daarnaast handelen in verschillende producten zoals aandelen op lange termijn, opties, en ook zijn er diverse keuzes om producten te gaan day traden. Ook kun je opties kopen. Bij opties koop je een aandeel tegen een bepaalde prijs, dit wordt de call optie genoemd. Denk jij dat op een bepaalde datum de koers lager staat dan wat de huidige koers is, kies er dan voor om put opties te kopen. Ook kun je kiezen voor brokers zoals Lynx en diverse Europese brokers zoals Flatex.

 Index beleggen

Op het moment dat je een broker hebt uitgekozen is het belangrijk nogmaals je strategie na te gaan. Zo kun je ook veilig spelen door uit te gaan van index fondsen. Het principe van het index beleggen is dat je een mandje koopt met tientallen of honderden aandelen, en deze op de lange termijn te behouden. Aangezien de beurs op lange termijn meestal altijd omhoog gaat, zit je goed met deze aandelen op de lange termijn. Dit omdat je dan een mandje hebt van diverse aandelen. Mocht 1 aandeel in het mandje als een gek crashen, dan zal je hier weinig van merken. Bij brokers kun je kiezen uit diverse indexfondsen / ETF’s en ook is er hierbij de keus uit diverse trackers. Bitcoin kopen