De mooiste foto’s print je zelf

We maken met z’n allen elke dag heel wat foto’s. Veelal met onze smartphone maar ook vaak met digitale camera’s. Toch blijven veel van die foto’s op onze geheugenkaarten staan in plaats van dat ze worden afgedrukt om in te lijsten. Wat is er leuker dan wat prachtig zelfgeprinte foto’s in huis om steeds weer aan geweldige momenten te worden herinnerd? De mooiste foto’s kun je gemakkelijk zelf thuis printen.

Foto printers en inkt:

Een printer, inkt en fotopapier, dat is alles wat je nodig hebt om thuis de mooiste afdrukken te printen. Printers zijn er in vele prijsklassen en van diverse merken. Wanneer je slechts af en toe een foto wil printen en de kwaliteit niet perfect hoeft te zijn, kun je kiezen voor een inktjetprinter. Echt professionele foto’s druk je thuis af met behulp van een fotoprinter. Deze printers hebben vaak meer dan 4 cartridges en zijn speciaal ontworpen voor het afdrukken van foto’s. Als extra cartridges kun je denken aan foto-zwart of lichtere tinten zoals magenta, cyaan en geel. Hierdoor krijg je een fantastisch contrast in je foto’s.

Fotopapier en afdrukinstellingen:

Behalve een fotoprinter is ook het papier van belang bij het afdrukken van foto’s. Hoe zwaarder het fotopapier, hoe beter de afdruk en hoe langer de foto mooi blijft. Natuurlijk is het wel goed om vooraf te checken voor welk fotopapier je printer geschikt is. Wil je een mooie glans op de foto’s? Dan kies je voor glossy of hoogglans fotopapier. De instellingen voor de printer zijn ook een belangrijk punt voor het printen van prachtige foto’s. Je kan printen met de beste printer en het beste fotopapier, maar als de instellingen niet juist zijn ingesteld zal het eindresultaat nooit optimaal zijn. Kies voor de hoogste afdrukresolutie die de printer ondersteunt en selecteer altijd ‘Hoge kwaliteit’ in het afdrukmenu. Het printen van de foto duurt dan wellicht iets langer maar het eindresultaat zal dat wachten zeker waard zijn.

Printabonnement:

Wanneer je eenmaal de smaak te pakken hebt van het zelf afdrukken van je foto’s zul je beslist meer inkt gaan gebruiken. Wist je dat je een print abonnement kunt afsluiten zodat je nooit meer zonder inkt zit? HP instant ink is zo’n service waarmee je onbeperkt kunt printen zonder dat je zonder inkt komt te zitten. Nog voor je cartridges leeg zijn heb je al nieuwe ontvangen via de post. De printer moet thuis wel verbonden zijn met het internet. Alleen zo weet de leverancier wanneer de cartridges bijna leeg zijn.