De internet splitter en switches ideaal voor kantoor

Stel je wilt meer uitgangen om zo schermen met elkaar te verbinden aan een en hetzelfde apparaat. Of je wilt veel apparaten aan een scherm verbinden óf je hebt plannen om verschillende apparaten op een netwerk aan te sluiten. In deze gevallen doe je een beroep op een internet splitter. Behalve dat het een van de beste oplossingen is, is het ook nog eens een zeer betaalbare oplossing. En dat is ook niet onbelangrijk.

Mogelijkheden voor wel vijftien uitgangspoorten


Een switch splitst de ethernetkabel zodat je inderdaad meerdere apparaten aan kunt sluiten op internet. Voorbeeld? Heb je een switch met vijf ethernetpoorten, dan kan het apparaat met een ethernetkabel splitten naar liefst vier uitgangen. Op die manier kun je vier apparaten aansluiten waarbij je gebruik maakt van slechts een ethernetkabel. Je hebt deze switches in vormen die wel kunnen zorgen voor vijftien uitgangspoorten. Je hebt ook nog eens Power over Ethernet switches. Behalve dat die internet via de kabel doorsturen, doen ze dat ook met stroom. Ideaal dus voor bijvoorbeeld beveiligingscamera’s omdat je nu geen extra stroomtoevoer meer hoeft te realiseren.

Inpluggen en je hebt er een aantal netwerkuitgangen bij


Dan heb je ook nog een internet splitter die ook wel HDMI splitters genoemd worden. Deze kunnen meerdere apparaten als bijvoorbeeld de laptop, PlayStation en dvd-speler aansluiten aan de switch. Die kan vervolgens aan een scherm worden aangesloten. Dat betekent dat je geen kabels van de televisie of de beamer hoeft te halen als je de verschillende apparaten gebruikt. Een switch werkt als een splitter. Kwestie van de netwerkkabel inpluggen en je hebt er zo een aantal netwerkuitgangen bij. Dat houdt dus in dat je heel snel verschillende apparaten via een kabel kunt aansluiten op internet. In vergelijking met draadloos internet is de verbinding bovendien aanzienlijk sneller en stabieler.

Let op het aantal uitgangen en houd rekening met het N-1 principe


Koop je internet splitters, let dan op het aantal uitgangen en weet dat het N-1 principe opgaat. Dat betekent dat je altijd een van de poorten kwijt bent omdat er een aansluiting met de TV/router gemaakt wordt. Wil je dus vier apparaten op de televisie aansluiten, kies dan een switch met vijf poorten. Ook de maximale snelheid is belangrijk. Gebruik je meerdere poorten dan moet sprake zijn van een hoge snelheid om goed te kunnen werken. Let dus ook op het gebruik van de maximale capaciteit. Anders kun je zomaar eens tegen beperkingen oplopen.