Met cloudopslag efficiënt werken

Voor ondernemingen is een vlotte samenwerking tussen individuele werknemers en teams essentieel voor een hoge productiviteit van de onderneming als geheel. Veel bedrijven beschikken nog over een in-house opslag van bestanden die beschikbaar zijn voor meerdere werknemers.

Bij veel bedrijven is het inmiddels mogelijk om dagen thuis of onderweg te werken. Om dit efficiënt te kunnen doen moet er doorgaans een VPN-verbinding aangemaakt worden om toegang te krijgen tot bedrijfsbestanden. Helaas werkt dit lang niet altijd naar behoren. Clouddiensten kunnen hierbij een oplossing vormen. Bovendien heeft cloudopslag diverse andere voordelen ten opzichte van lokale opslag.

Cloud versus lokale opslag

De cloud is een online omgeving waar bestanden, documenten en andere data opgeslagen kan worden. De bestanden bevinden zich niet op één locatie, waardoor het risico op verlies veel minder groot is dan bij opslag op één harde schijf op het kantoor.

Bovendien kunnen de bestanden eenvoudig en veilig van overal ter wereld bereikt worden door werknemers. Dit maakt op afstand samenwerken eenvoudiger en efficiënter, wat de productiviteit ten goede komt.

Clouddiensten zoals Dropbox hebben een grote hoeveelheid opslagruimte. Drobox biedt twee zakelijke producten aan: Dropbox Business Standard en Dropbox Business Advanced. Bij het eerste product heeft het bedrijf in de basis 2 TB opslagruimte tot zijn beschikking. Bij het Advanced-pakket is er standaard ongelimiteerde opslag.

Overstappen op cloudopslag

Worden documenten vooralsnog op een lokale server opgeslagen, dan kan dit vrij eenvoudig worden overgezet naar de cloud. Nadat het product is opgezet, hoeven de bestanden enkel geüpload te worden.

De cloudomgeving kan bovendien worden aangevuld met verbindingen met allerlei api’s, zoals die van Microsoft, Slack en Adobe. Op deze manier is het mogelijk om de cloud in hoge mate te personaliseren en optimaliseren voor de onderneming.

Met het Dropbox Business Advanced-pakket kunnen bovendien gebruikerslagen worden aangebracht. Zo kan gespecificeerd worden welke bestanden een specifieke werknemer of specifiek team al dan niet kan bereiken. Op deze wijze kunnen alle bestanden opgeslagen worden in de cloud, ook bestanden die niet voor alle werknemers zichtbaar mogen zijn.

Dropbox Business aanschaffen

Dropbox Business kan in Nederland bij preferred reseller Moreval worden aangeschaft tegen een gereduceerd tarief. Bij Moreval zijn de eerste twee maanden van het Dropbox-abonnement gratis.

Voor het Dropbox Business Standard-pakket betekent dit een korting van € 120,00 per jaar naar € 99,00. Voor het Advanced-pakket is dit een reductie van € 180,00 naar € 149,00 per jaar.

Deze actie is tijdelijk geldig, dus check snel de website van Moreval.