Welke printer past het beste bij mijn kantoor?

Bij de meeste kantoren wordt er regelmatig geprint, zelfs nog in de tijd van nu waar inmiddels ontzettend veel online gedaan kan worden. Het is dan ook belangrijk een goede printer te kiezen die past bij het printgedrag van het kantoorpersoneel. Alleen welke printer is dat dan precies? In dit artikel worden de verschillende printers besproken.

De zwart wit printer

Wanneer op het moment niet veel geprint wordt en daarnaast ook kleur helemaal niet belangrijk is dan zal een zwart wit printer de beste voor op het kantoor zijn. Daarbij kunt u ook wat kosten besparen omdat er alleen maar toners en cartridges voor de kleur zwart aangeschaft hoeven te worden.

De kleuren printer

Wanneer het printgedrag op kantoor laat zien dat er daadwerkelijk kleur nodig is bij het printer dan zal er dus een kleurenprinter moeten worden aangeschaft. Dan kan er voor worden gekozen om een laserprinter te nemen. De laserprinter is dan vaak de betere optie omdat een printer met inkt eerst nat wordt. Doordat deze ook nat is geworden zal dit ervoor zorgen dat er vegen komen op het papier en dat is natuurlijk niet netjes.

De A3 printer

Naast de keuze voor wel of geen kleur in de printer moet er nog de keuze worden gemaakt voor het formaat waarin de printer afdrukt. Wanneer er vaker in groter formaten geprint moet worden dan is het aan te raden om te kiezen voor een kleuren A3 printer. Een A3 printer kan ook gewoon in A4 formaat printen. Dit maakt de keuze wellicht dan al wat gemakkelijker want dan kan er altijd gewoon normaal in A4 worden geprint en wanneer het nodig is kan er voor een groter formaat, het A3 formaat, gekozen worden.

Kopen bij een specialist

Online zijn er meerdere specialisten te vinden die printers aanbieden. Vergelijk deze en laat vervolgens de printer op het kantoor bezorgen en indien mogelijk deze ook direct installeren zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt.