Een gietvloer kan ook op de werkvloer

De inrichting van de werkvloer kan vaak een echte hersenkraker zijn. Hoe stel je je bureau’s op, waar komt de kantine, wat hang ik voor de muur en zo zijn er nog veel meer vragen die je moet beantwoorden. Één van de eerste vragen die je je echter afvraagt is vaak, welke type vloer leg ik neer? Steeds meer werkgevers beantwoorden deze vraag met een gietvloer.

Een gietvloer wordt steeds populairder en dat is niet voor niets. Er zijn een aantal grote voordelen aan een gietvloer op het werk. Op steeds meer werkplekken in Nederland is deze vloer terug te zien.

Makkelijk onderhoud

Gietvloeren zijn erg gemakkelijk in onderhoud. Doordat er geen naden en randen op zitten is het eenvoudig schoon te houden met bijvoorbeeld een stofzuiger en een dweil. In tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat of tapijt is er op een gietvloer weinig ruimte voor vuil en stof om zich te nestelen.

Ook de schoonmakers van het bedrijf zullen dus vierkant achter de keuze staan om voor een gietvloer te kiezen.

Hoge kwaliteit

De kwaliteit van een gietvloer is tegenwoordig erg hoog. Op kantoor wordt nogal eens met een bureau geschoven en rijden de bureaustoelen vaak heen en weer, maar een gietvloer is daar tegen bestand.

Er is zelfs een mogelijkheid om op een gietvloer een speciale coating aan te laten brengen die beschermt tegen attributen die schade kunnen aanbrengen aan de vloer, zoals een stoel of tafel.

Persoonlijke touch

Een ander groot voordeel waarom werkgevers vaak kiezen voor een gietvloer is de persoonlijke touch die er aan te geven is. Omdat voorheen een gietvloer vrijwel altijd grijs was, gaf dat vaak een wat kille, industriële sfeer.

Vandaag de dag kunnen er allerlei verschillende kleuren verwerkt worden in een gietvloer waardoor je de hele ruimte dus kunt vullen met kleur die je zelf mooi vindt.