Alles wat je moet weten over Bitcoins

BItcoins, je hebt er vast wel eens van gehoord. Misschien heeft iemand in jouw omgeving ook wel geïnvesteerd in crypto. De huidige waarde van een Bitcoin ligt nu ook op 8750 euro. De waarde heeft ooit een paar jaar geleden op bijna 17.000 euro gelegen. Door de coronacrisis heeft de waarde ook een tijdje op 4000 euro gelegen. Veel mensen zijn ook op dat moment ingestapt.

Ontstaan Bitcoin

De Bitcoin is ontstaan in 2009. Je zult het misschien niet geloven, maar de waarde lag op dat moment op 0 dollar (cent). De oprichter Satoshi Nakamoto. De waarde lag in de beginperiode op een paar cent maar de waarde is inmiddels flink gestegen. Er zijn heel erg veel crypto miljonairs ontstaan door deze prijsschommelingen.

Handelen met Bitcoins

Veel mensen zijn al stinkend rijk geworden door het handelen in Bitcoins. Dit lijkt makkelijker dan dat het is. De Bitcoin koers is misschien wel het belangrijkste onderdeel bij het handelen in Bitcoins. Er zijn veel mensen die eerst heel veel tijd stoppen in de koers. Dit is je gids naar succes.

Zijn Bitcoins wel veilig?

Omdat alles digitaal gaat zijn sommige mensen soms een beetje sceptisch. Dit is helemaal niet nodig, want elke crypto werkt met een blockchain. Hier worden transacties veilig opgeslagen. Er is ooit in het verleden een grote hack geweest. De waarde is toen ook sterk gedaald, maar doormiddel van de blockchain is zijn cryptocurrency’s zo goed beveiligd dat het onmogelijk is voor cybercriminelen.

Een Bitcoin wallet

Je kunt je Bitcoins veilig bewaren in een wallet. Dit is je online crypto portemonnee. Je hebt de keuze tussen een online en een offline wallet. Bij een online wallet heb je natuurlijk altijd het risico dat cybercriminelen je proberen te hacken. Bij een offline wallet is dit niet mogelijk, maar het gevaar hierbij is dat als je deze kwijtraakt je al je bitcoins kwijt bent. Je kunt deze ook op geen enkele manier meer terugkrijgen.

Tot slot

Bitcoin kopen doe je vaak via een exchange. Dit is een online platform waarbij je een mini percentage betaald over je aankoop en verkoopbedrag. Hier kun je ook gebruik maken van de online wallet.