Surfshark: ervaringen en reviews uit 2020

Surfshark is een relatief nieuwe speler in het VPN-veld. Is het de moeite waard om op deze nieuwe partij over te gaan? In deze blog hebben we Surfshark VPN ervaringen en de betrouwbaarste reviews van 2020 voor je verzameld en een eindoordeel geveld. Zo kun je zelf beslissen of het een geschikte VPN voor jou is.

Snelheid en veiligheid van Surfshark’s VPN

Het eerste dat opvalt in de ervaringen en reviews van Surfshark, is dat de dienst anno 2020 nog relatief hoge snelheden kan beloven. Dit komt doordat het een vrij nieuwe aanbieder is, waardoor het netwerk nog niet erg belast is. Ook maken ze momenteel al gebruik van meer dan 1000 servers wereldwijd, dus je zult altijd een server in je buurt kunnen vinden – en dus van bevredigende snelheden kunnen genieten. 

Naast snelheid zijn veiligheid en privacywaarborging een belangrijk aspect voor wie een VPN wilt gebruiken. In verschillende expertreviews en klantervaringen lezen we dat Surfshark hoog scoort op de punten van beveiliging en privacy. Om enkele opvallende aspecten te noemen: 

  • Surfshark maakt gebruik van twee VPN-adressen in plaats van één, wat logischerwijs een betere beveiliging betekent.
  • Valt je verbinding weg, dan schakelt desgewenst de zogenaamde kill switch in waardoor je ook dan niet kunt worden gevolgd.
  • Ze houden geen persoonlijke gegevens van je bij.
  • Je kunt betalen in Bitcoins.
  • De gebruikte encryptieprotocollen worden als zeer veilig beschouwd.

Gebruiksgemak en kosten

Wat uit de reviews en ervaringen van Surfshark opvalt op het gebied van gebruiksvriendelijkheid:

  • momenteel geeft het nog de mogelijkheid om met een onbeperkt aantal apparaten te verbinden. Geen van de andere aanbieders geeft deze mogelijkheid, dus dit kan voor sommigen een enorme pré zijn. 
  • de klantenservice is zeer 
  • Surfshark wordt gezien als een zeer betaalbare keuze: vanaf 1,79 euro per maand kun je gebruik maken van hun diensten. Vergeleken met andere aanbieders is dat een goede prijs, zeker voor wat je ervoor terugkrijgt. 

Eindoordeel Surfshark

Al met al lijkt op basis van alle reviews en ervaringen uit 2020 Surfshark een uitstekende keuze te zijn wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare en betaalbare VPN. Ben je nieuwsgieirg naar andere VPN aanbieders zoals NordVPN of ExpressVPN ook hier kan je op de website van vpn.nl de beste ervaringen en reviews lezen.